Women on Boards

European Women on Boards (EWOB) и Дамски Форум заедно в подкрепа на кариерното развитие и успеха на жените в бизнеса и обществото

European Women on Boards и Дамски Форум имат удоволствието да обявят началото на своето сътрудничество, защото са убедени в потенциала на партньорствата да стимулират промяната и да създават по-широко  въздействие. Двете организации имат много сходни мисии: са подпомагат  кариерното развитие на жените и насърчат равенството между половете във висшите ръководни нива в бизнеса и управлението.

 „EWOB е платформа за обмен, не само между жени лидери и техни връстници, но и за национални асоциации в цяла Европа, обединени от една и съща цел: да се постигне по-голямо равенство между половете на нивата на вземане на решения. Очакваме с нетърпение продуктивно сътрудничество с Дамски Форум и сме убедени, че ще имаме много възможности да създадем много интересни инициативи заедно.“ – Кристен Андерсън, главен изпълнителен директор на EWOB.

 „В Дамски Форум вярваме, че общите усилия са ключът към успеха. Партньорството ни с EWOB и Съвета на жените в бизнеса в България ще даде по-голям мащаб на нашите идеи, проекти и дейности и съответно положителният ефект ще бъде много по-значим и устойчив.” – д-р Жанет Захариева, председател на Управителния съвет на Дамски форум.

Чрез своите персонализирани програми и индивидуалнo членствo, EWOB подкрепя жени, които търсят следващата си позиция в управителните органи в корпоративния и частния бизнес. Със своята изследователска и застъпническа работа EWOB също така ангажира европейските лидери да внесат по-голямо разнообразие при вземането на решения в компаниите в цяла Европа.

За повече информация:  www.europeanwomenonboards.eu

Индивидуалните членове на Дамски Форум могат да се възползват от изключителна отстъпка за членство в EWOB.      

 

Лейди Шери Блеър, основател на Cherie Blair Foundation for Women,
ще бъде ексклузивен гост на конференцията
„Жените в управителните съвети“ (Women on Boards),
посветена на женското лидерство
на 5 април 2022 в Hyatt Regency Sofia.

На откриването на събитието,  специално обръщение към публиката ще направи г-жа Калина Константинова, заместник министър-председател по ефективно управление. Сред участничките ще бъдат посланици на европейски страни, както и изтъкнати бизнес дами от сферите на правото, банкирането, информационните технологии, маркетинга и др.

На конференцията ще бъдат разгледани правните аспекти на равенството между половете и баланса в органите за корпоративно управление в ЕС и България, а изпълнителни директори на водещи компании ще представят своя опит
и ще очертаят тенденциите у нас.

Нашите партньори

С подкрепата на