05.06.2019 – среща с италианския дизайнер Алберто Веделаго

На 5 юни 2019  се състоя среща с италианския дизайнер Алберто Веделаго, на която той разказа каква, според него, е разликата между мода и елегантност, как се формира собствен стил и защо определя себе си като “Personalitailor” – стилист и дизайнер на личността.

Алберто Веделаго има 30 години опит на международната модна сцена. Започнал е своята кариера като мениджър във „Форал груп“ /Forall Group/, една от големите институции за елегантност “Made in Italy”, към която принадлежи „Пал Зилери“ /Pal Zileri/. Координирал e процесите на изработка, стилизиране и маркетинг, и е управлявал над 150 магазина на „Пал Зилери“ в цял свят. Оригиналният стилист е приел присърце мисията да популяризира в световен мащаб италианската философия за елегантност.

Алберто е собственик и главен дизайнер на бранда за мъжка мода  ACCADEMYA, който обединява по удивителен начин перфектната изработка и високата визуална естетика. В своята концепция, изложена в книгата му  „Return ticket to suit and tie”, той разкрива тайните на елегантността.