8.11.2018 – Обяд с Н.П Ирит Лилиан – Посланик на Израел в България

На 8 ноември се състоя обяд с Обяд с Н.П Ирит Лилиан – Посланик на Израел в България.  Г-жа Лилиан сподели интересни истории от своят житейски път и дипломатическа кариера и запозна дамите с благотворителния проект на Посолството за изграждане на  детска площадката в Южния парк, адаптирана към нуждите на децата със специфични потребности, които да имат достъпно, интересно, красиво и забавно пространство за игри със своите приятели и всички деца, посещаващи парка.

Посланик Ирит Лилиан е родена на 2 февруари 1962 в Израел. Завършила е „Египтология и класическа филология“ в Еврейския университет в Ерусалим и „Археология и древни култури“ в  Университета  на Тел Авив.

От 1980 до 1983 отбива военната си служба в израелската армия и през 1986 постъпва в Министерството на външните работи на Израел, където през следващите години работи в отдел „Близък изток“ и отдел „Израел – Египет“. Била е Първи секретар в посолството на Израел в Сингапур и съветник по културните въпроси в посолство на Израел в Париж. От 2004 работи отново  в Министерство на външните работи на Израел в различни отдели – отдел „Близък изток“, „Център за политически изследвания“, отдел „Изкуство и литература“, отдел „Южна Европа“. От 2015 е Посланик на Държавата Израел в България